UNIEK PRAKTIJK VOOR PSYCHOLOGIE


BEHANDELING


Aanmelden en intake

U kunt zich aanmelden als u door uw huisarts verwezen bent voor een kortdurende of langer durende behandeling (generalistische basis-ggz (b-ggz) of gespecialiseerde ggz (s-ggz) in een ambulante vrijgevestigde setting. Na het invullen van het aanmeldformulier op deze site vindt er een telefonische intake/screening plaats waarin we uw klachten, hulpvraag en eerdere behandelingen bespreken. Er wordt ingeschat of onze praktijk uw klachten goed kan behandelen. Daarna wordt u op de wachtlijst geplaatst of u krijgt het advies om zich elders aan te melden. Dan is de verwachting dat uw klachten beter behandeld kunnen worden in een ander type praktijk of door therapeuten met expertise die meer passend is voor uw klachten. Wanneer u aan de beurt bent wordt u uitgenodigd voor een intakegesprek.

Er is geen wachttijd tussen afronding intake en start behandeling. Therapie bestaat uit gesprekken, waarin u uw klachten en problemen bespreekt. Na de intake en voorafgaand aan de behandeling wordt een behandelplan opgesteld, waarin afspraken staan over behandeldoelen en de wijze van aanpak. Communicatie met uw behandelaar loopt via een beveiligde omgeving (Zorgmail of Karify). Het streven is altijd om ervoor te zorgen dat de behandelsetting past bij de zwaarte / complexiteit van uw klachten. Soms komt het voor dat na de intake of tijdens de behandeling toch geadviseerd wordt om elders de behandeling te volgen, in overleg met u (en uw huisarts) wordt dan gezocht naar een meer geschikte behandelsetting. De gesprekken vinden plaats in gezondheidscentrum Koolhoven, Vlijmenstraat 3 in Tilburg en/of online.



Behandeling

In de behandeling is het uitgangspunt dat gewerkt wordt volgens de richtlijnen van de GGZ zorgstandaarden. In de kwaliteitsstandaarden staan algemene aanbevelingen voor het voorkomen, herkennen, diagnosticeren en behandelen van psychische klachten en stoornissen. De behandelvormen waar binnen Uniek veel gebruikt van wordt gemaakt zijn cognitieve gedragstherapie (cognitievegedragstherapie.nl), schematherapie (schematherapie.nl), inzichtgevende psychotherapie, EMDR (EMDR.nl), ACT (actinactie.nl) en mindfulness, waar mogelijk in combinatie met E-health (blended therapie).  Vaak zijn de klachten van onze cliënten divers waardoor er regelmatig gebruik wordt gemaakt van een combinatie van bovenstaande behandelvormen. Een terugvalpreventieplan is onderdeel van elke behandeling.



E-Health

E-health zijn alle digitale mogelijkheden die bijdragen aan het verminderen van uw klachten, zoals websites met informatie, online oefeningen, online contact met uw hulpverlener of apps op uw smartphone om aan uw gezondheid te werken. Wij gebruiken de online behandelmodules van Karify, u krijgt via een account toegang tot uw eigen online werkomgeving. In overleg bekijken we welke module(s) het best passen bij uw aanmeldklachten. Daarnaast gebruiken wij Zorgadmin om desgewenst de sessies online aan te bieden. Tussenvormen zijn uiteraard ook mogelijk, dit gaat altijd in onderling overleg.




Evaluaties en ROM

Bij de start, tijdens en aan het einde van de behandeling krijgt u met regelmaat het verzoek om vragenlijsten in te vullen (ROM: Routine Outcome Measument); hiermee wordt het klachtenbeloop in kaart gebracht en dit is tevens een indicatie over de voortgang van de behandeling en de mate waarin de doelen bereikt zijn. Indien nodig wordt het behandelplan bijgesteld. Tijdens en aan het einde van de behandeling wordt u gevraagd een cliënttevredenheidsvragenlijst in te vullen.

Share by: