UNIEK PRAKTIJK VOOR PSYCHOLOGIE


VERGOEDING


Vergoede zorg

Een psychotherapeutische behandeling wordt –net als ander specialistenbezoek of medicatiegebruik- verrekend met het eigen risico bij de zorgverzekeraar, voor 2023 is dat €385,-. Als u daarnaast nog een vrijwillig eigen risico op de polis hebt, dan wordt het ook daarmee verrekend. Informeer vantevoren of wij een contract met uw zorgverzekeraar hebben, voor 2023 zijn contracten afgesloten met:
ASR, Caresq, CZ, DSW, Menzis, VGZ, Zorg en Zekerheid en Zilveren Kruis. Mocht er geen contract zijn afgesloten met uw zorgverzekeraar, dan ontvangt u een factuur die u aan ons moet voldoen. U stuurt de factuur daarna naar uw zorgverzekeraar die u daar een percentage van vergoed.


Per 1 januari 2022 worden behandelingen vergoed vanuit het zorgprestatiemodel. Waar de behandeling eerst achteraf werd gedeclareerd bij uw zorgverzekeraar, worden deze nu maandelijks gedeclareerd in de vorm van prestaties. Hierdoor ontstaat er meer transparantie en kunt u de gedeclareerde consulten controleren.

De duur van het consult bepaalt het gedeclareerde tarief. Leidend hierin is de tijd die voor u in de agenda was gereserveerd, ook al kan in de praktijk voorkomen dat een consult soms iets langer of korter duurt. Wanneer een consult 15 minuten langer of korter duurt dan ingepland, dan wordt het gedeclareerde tarief aangepast. Ook wanneer u een telefonisch contact, e-mailcontact of terugkoppeling van een E-health module heeft gehad met uw behandelaar, dan ziet u dit consult terug als prestatie op de declaratie naar uw zorgverzekeraar.

Wanneer er onderling overleg is geweest met betrokken behandelaren buiten de praktijk, dan ziet u dat overleg ook terug als prestatie intercollegiaal consult.


Bovenstaande kunt u nalezen en eventuele aanvullingen kunt u lezen op de website van de LVVP. Klik op de link om naar de juiste website te gaan: https://lvvp.info/voor-clienten/zorgprestatiemodel-wat-verandert-voor-patienten/


Deze rekening is, conform de wetgeving, niet anoniem. Op de rekening wordt enkel de zogenoemde hoofdgroep van de diagnose, de bestede tijd en de versleutelde zorgvraagzwaarte-indicator benoemt. Wenst u bovengenoemde gegevens niet kenbaar te maken bij de zorgverzekering dan kunt u een zogenaamde opt-out verklaring tekenen, een privacyverklaring, opgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) waarbij u aangeeft deze gegevens te willen afschermen. Deze privacyverklaring kunt u tekenen bij uw behandelaar in het intakegesprek. De verklaringen zijn ook te vinden op onderstaande links Privacy verklaring SGGZ (bladzijde 36, bijlage 1) en voor de BGGZ Privacy verklaring BGGZ



Niet vergoede zorg

Sommige klachten zoals bijvoorbeeld aanpassingsstoornissen, werk- en relatieproblemen zijn uitgesloten van verzekerde zorg. Als de psycholoog dit op basis van uw klachten tijden de (vergoede) intake constateert, kan terugverwijzing naar de huisarts plaatsvinden. Mogelijk is dan de hulp die de huisarts met de POH-GGZ of een coach kan bieden voldoende. Ook wij blijven binnen de praktijk deze behandeling aanbieden, maar u zult dan zelf moeten betalen, eventueel vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Voor de niet vergoede zorg hanteren wij een tarief van €124,-. per 60 minuten (NZA tarief) Bij niet vergoede zorg krijgt u vanzelfsprekend niet te maken met het wettelijk verplicht eigen risico.


Zelf betalen
Indien u ervoor kiest om de behandeling niet door de zorgverzekeraar te laten betalen is dat natuurlijk mogelijk. Er is dan geen verwijzing van de (huis)arts nodig. Het tarief in onze praktijk voor zelf-betalers is gelijk aan de gecontracteerde tarieven. Zie deze link voor
de tarieven




Share by: